INTRODUCTIECURSUS

Functionele oefeningen voor iedereen

Basisbewegingen Crossfit

Wil je beginnen met CrossFit? Dan is het super belangrijk om eerst de basis goed onder de knie te krijgen. Wij noemen het de CrossFit Fundamentals. Deze cursus is de perfecte manier om de basisbewegingen en technieken te leren die je nodig hebt voor de CrossFit lessen.

Tijdens deze  eerste twee lessen van de introductiecursus leer je de 9 belangrijkste basisbewegingen van CrossFit. Lees hieronder meer over de CrossFit Fundamentals. In les 3 ga je aan de slag met gewichtheffen (weightlifting) en in les 4 en 5 leren we je alles over gymnastics.

Onze ervaren coaches helpen je stap voor stap, zodat je de juiste technieken leert en met zelfvertrouwen kunt meedoen aan onze groepslessen. Klaar om te beginnen? Boek je plek in de Fundamentals cursus via onze app.

De CrossFit Fundamentals

Squats: Je leert de juiste techniek voor de air squat, front squat en overhead squat. Deze oefeningen zijn cruciaal voor je kracht en mobiliteit.

Presses: We nemen je stap voor stap mee door de shoulder press, push press en push jerk, drie bewegingen die je bovenlichaam versterken en je kracht uithoudingsvermogen verbeteren.

Lifts: Je krijgt instructies voor de deadlift, sumo deadlift high pull en de medicine ball clean, die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een sterke en efficiënte liftechniek.

Airsquat - Fundamental crossfit

Airsquat

Frontsquat - Crossfit basisbeweging

Frontsquat

Overhead Squat - Crossfit basisbeweging

Overhead squat

Shoulder Press - Crossfit basisbeweging

Shoulder press

Push Press - basisbeweging

Push press

Push jerk - Introductiecursus

Push jerk

Deadlift - Crossfit basisbeweging -

Deadlift

Sumo Deadlift Highpull - Crossfit

Sumo deadlift high pull

Medicine Ball - Crossfit

Medicine ball clean

Dit is onze

Box Crossfit Winschoten

Bij CrossFit Winschoten vind je alle faciliteiten die je nodig hebt om fitter, gezonder en sterker te worden. Gelegen in het hart van Winschoten, biedt onze CrossFit-box een unieke trainingservaring gericht op kracht, uithoudingsvermogen en algehele gezondheid. Hier kun je terecht voor uitdagende workouts zoals strength, gymnastics, weightlifting, endurance of een intense Swim workout. We ondersteunen je ook op andere vlakken om jouw fitnessdoelen te bereiken, zoals voedingbegeleiding, voedingsschema’s, trainingsschema’s en personal training.

In het vervolg zeg je dus ook niet meer dat je naar de sportschool gaat, wij gaan namelijk naar “de box”. We noemen het “de box”, omdat het oorspronkelijk uit het Engels verwijst naar een simpele, functionele ruimte zonder veel poespas. Ofwel, focus op een effectieve training zonder afleiding.

Crossfit rekken Crossfit Winschoten
Bankjes Crossfit Winschoten
Roeiapparaten Crossfit Winschoten
Sfeerimpressie Box Crossfit Winschoten
Rek met gewichtschijven Crossfit Winschoten
Sfeerimpressie Crossfit Winschoten 2

Zo ziet ons

Lesaanbod eruit

Ontdek het veelzijdige lesaanbod van CrossFit Winschoten, waarbij we voor iedereen een passende WOD hebben. Of je nu aan je conditie wilt werken, gewicht wilt verliezen, of sterker wilt worden, onze diverse WOD’s zijn ontworpen om aan jouw individuele doelen te voldoen. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, CrossFIt is voor iedereen. Onze coaches helpen je graag bij het vinden van de perfecte training die bij jouw niveau en doelen past.
STRENGTH
WOD
WEIGHTLIFTING
WOD
ENDURANCE
WOD
ATHLETIC
WOD
BACK
IN SHAPE
LAURA'S
POWER HOUR
TEENS
CROSSFIT
KIDS
CROSSFIT
SENIOREN
CROSSFIT